Warsztaty Sustainability Talks: Food and nutrition for health and climate

zdjęcie z warsztatów

W piątek 27.10.2023 r. studenci pierwszego i drugiego roku studiów magisterskich kierunku dietetyka Wydziału Nauk o Zdrowiu WUM wraz z dr Ewą Michotą-Katulską i dr Magdaleną Zegan z Zakładu Żywienia Człowieka WNoZ WUM, mieli okazję uczestniczyć w warsztatach organizowanych przez firmę Bayer, pt. „Sustainability Talks: Food and nutrition for health and climate”.

Wydarzenie było niezwykłą okazją do wysłuchania szerokiego grona ekspertów, którzy dokładnie przedstawili związek pomiędzy żywnością i żywieniem a klimatem i ochroną środowiska. Po wysłuchaniu prelekcji, wszyscy studenci wzięli udział w części warsztatowej, której celem było stworzenie kampanii do mediów społecznościowych pod hasłem „Nutrition your life”. Interdyscyplinarne zespoły umożliwiły poznanie studentów różnych kierunków z całego świata. 

Udział w tym wydarzeniu był wyjątkowym doświadczeniem, a także okazją do nawiązania nowych znajomości z innymi studentami i zdobycia poczucia sprawczości w tak ważnym aspekcie, jak wpływ żywienia na nasze otoczenie. 
 

AGENDA WARSZTATÓW

Fot. Communications Team at Bayer