UDZIAŁ W IV KONGRESIE BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI
W dniu 11.10.2017 r. reprezentantki Wydziału Nauki o Zdrowiu WUM: studentki - Marta Gacparska (II rok studiów II stopnia - Zdrowie Publiczne), Anna Gumienny i Martyna Rojek (III rok studiów I stopnia - Dietetyka) oraz specjalista ds. promocji WNoZ-u - Dominika Robak, wzięły udział w IV Kongresie Bezpieczeństwa Żywności - "Jakość i bezpieczeństwo żywności oraz wykorzystanie innowacyjnych rozwiązań źródłem sukcesu w biznesie", zorganizowanym przez IFS Office Central & Eastern Europe, Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, międzynarodową organizację logistyczną CSCMP i Biuro Promocji Jakości. Spotkanie odbyło się w Centrum Konferencyjnym Polin w Muzeum Historii Żydów Polskiech w Warszawie, przy ul. Anielewicza 6.
Wydarzenie stanowiło platformę wymiany wiedzy i doświadczeń w dziedzinie: bezpieczeństwa żywności, np. roli standardów zapewnienia jakości z perspektywy oczekiwań odbiorców, zarządzania jakością, badań konsumenckich żywności; nowych technologii, dostępu do rynku, czy zależności między małymi przedsiębiorcami a międzynarodowymi korporacjami.
Przedstawicielki Wydziału Nauki o Zdrowiu zaprezentowały uczestnikom Kongresu ofertę edukacyjną WNoZ-u oraz opowiedziały o licznych zaletach studiowania na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. Pani Anna Gumienny pełniła dodatkowo rolę Ambasadora Studenckiego Kongresu. Ze strony Wydziału nadzór nad organizacją sprawowała również Aleksandra Hyży - studentka III roku studiów I stopnia na kierunku Dietetyka, sekretarz Samorządu Studentów WNoZ-u.
Goście, odwiedzający przygotowane przez WNoZ stoisko promocyjne, otrzymali informatory, notesy i ołówki z godłem Uczelni (przekazane przez Biuro Informacji i Promocji WUM), broszurki i długopisy z logiem Wydziału Nauki o Zdrowiu, ulotki informujące o I Warszawskim Dniu Dietetyki Klinicznej (Zakład Dietetyki Klinicznej), a także, m.in. torby płócienne i bardzo pomocne w czasie nauki lub pracy - zakreślacze, dostarczone przez Samorząd Studentów WNoZ.
Nawiązane podczas Kongresu relacje z przedstawicielami innych Uczelni i firm, związanych z promowaniem zagadnień zdrowotnych, być może, zamienią się w przyszłości w owocną współpracę.
Zdjęcia: Dominika Robak