UDZIAŁ W 6. EDYCJI KONGRESU BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI

W dniu 11.09.2019 r. reprezentacja Wydziału Nauki o Zdrowiu Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego wzięła aktywny udział w 6. edycji Kongresu Bezpieczeństwa Żywności, który odbył się pod hasłem: "Innovation and Inspiration" w Arche Hotel w Warszawie. 

Bardzo dziękujemy studentkom WNoZ-u kierunku dietetyka - Dorocie Siłkowskiej i Oldze Pazio oraz absolwentkom - Aleksandrze Małachowskiej i Paulinie Kałasce za ciekawą prezentację oferty kształcenia WNoZ-u, promocję kierunku dietetyka oraz za przedstawienie ważnych zagadnień z zakresu zdrowego żywienia przy wydziałowym stoisku, zorganizowanym z okazji wspomnianego wydarzenia.

Uczestnicy kongresu wzięli udział w wielu interesujących wykładach i panelach dyskusyjnych spośród sesji poświęconych. m.in.: certyfikacji, dietetyce, żywności funkcjonalnej, opakowaniom, logistyce, nowościom technologicznym.