Dzień Warzyw i Owoców oraz nowy Raport

Szanowni Państwo,

Już dzisiaj, od godz. 11.00 zapraszamy do Centrum Dydaktycznego WUM na Dzień Warzyw i Owoców, podczas którego będzie można dowiedzieć się, jak ogromne korzyści dla zdrowia mają te naturalne skarby, jak ważną rolę pełnią warzywa i owoce w codziennej diecie.

Zapraszamy również do śledzenia mediów społecznościowych WNoZ, w których publikowany jest specjalny cykl postów na temat korzystnych własciwości warzyw i owoców. 

Jeśli chcieliby Państwo dowiedzieć się więcej, zapraszamy do lektury najnowszego raportu:
„Ocena wpływu spożycia jabłek oraz ich przetworów, w tym soku jabłkowego, na wybrane wskaźniki zdrowotne: przegląd systematyczny badań interwencyjnych i obserwacyjnych”., autorstwa zespołu naukowców pod kierunkiem prof. Mariusza Panczyka z Zakładu Edukacji i Badań w Naukach o Zdrowiu WNoZ WUM, we współpracy z dr Edytą Łuszczki, prof. UR z Katedry Dietetyki, Wydziału Nauk o Zdrowiu i Psychologii Collegium Medicum Uniwersytetu Rzeszowskiego, dr Joanną Zając z Katedry Epidemiologii i Medycyny Zapobiegawczej, Wydziału Lekarskiego Uniwersytetu Jagiellońskiego Collegium Medicum, oraz dr hab. Agnieszką Kozioł-Kozakowską z Kliniki Pediatrii, Gastroenterologii i Żywienia, Instytutu Pediatrii, Wydziału Lekarskiego Uniwersytetu Jagiellońskiego Collegium Medicum. 

Projekt został zrealizowany ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw. #FunduszePromocji

logo

INFORMACJA O RAPORCIE

RAPORT