Dzień Owoców i Warzyw na WNoZ
W dniu 20 października 2023 r. Wydział Nauk o Zdrowiu WUM świętował Światowy Dzień Owoców i Warzyw. Tegoroczna edycja wydarzenia odbyła się pod hasłem: ZDROWIE WZYWA, JEDZ POLSKIE, SEZONOWE OWOCE I WARZYWA !!! Z tej okazji, pracownicy Zakładu Żywienia Człowieka WNoZ WUM oraz studenci kierunku dietetyka przygotowali ze współpracy z Krajowym Związkiem Grup Producentów Owoców i Warzyw oraz Krajową Unią Producentów Soków, degustację polskich, sezonowych warzyw i owoców oraz soków. Przedstawiciele WNoZ-u przypomnieli wszystkim, jak ważną rolę pełnią te produkty spożywcze w naszej diecie. Zdrowe przekąski odpowiednio podane z sosami, wykonanymi przez studentki dietetyki wyglądały i smakowały wspaniale.
Nadzór nad akcją sprawowali dr Beata Sińska i mgr Leszek Wronka z Zakładu Żywienia Człowieka WNoZ WUM.
Stoisko z degustacją, przygotowaną na Dzień Owoców i Warzyw, odwiedził m.in. Pan Dziekan Wydziału Nauk o Zdrowiu - prof. Mariusz Gujski.
Serdecznie gratulujemy inicjatywy!